Direktlänk till inlägg 4 mars 2010

Kan hästar bli deprimerade av snön?

Av Sol - 4 mars 2010 22:39

Sol ser inge glad ut. Nu har hon fått gått och vilat sen mitten av november. Hennes ligamentskada verkar läka bra för hon rör sig piggt och villigt i hagen. Men den där vanliga gnistan finns liksom inte. De senaste dagarna tycker jag dessutom att hon börjat tappa vikt igen. Manen ser avgnagd och sliten ut. Ungefär som om alla toppar skulle vara redigt spröda och kluvna. Rejält upplivad såg hon ut senast när hon och Freya smet till grannen. Kanske dags att börja gå som handhäst.

  

 
 
Elin

Elin

4 mars 2010 23:10

Fin blogg har du oxå måste jag säga.

Tråkigt o höra om att din Sol är skadad, men skönt o läsa att den läker bra iaf. Hur länge ska hon vila?
Låter ju inte konstigt om hon är deprimerad över att vara skadad. Hästar enligt mig verkar uppskatta att ha en uppgift, och vid skada känner dom sig ju både uttråkade och hindrade från att kunna vara som dom brukar pga smärta och begränsningar..

Hoppas hon blir frisk snart.
Har en skadad häst jag med som ska sättas igång nu :)
Aldrig kul när dom är skadade.

http://karisma.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

5 mars 2010 06:02

Risiga och kluvna toppar? Kanske dags att prova litet linfröolja i fodret? Handhäst - tycker hon nog om, den lilla rakettjejen...

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

5 mars 2010 07:19

Linfröolja - hon får 1 dl majsolja per dag idag. Törs jag bara byta tror du? Vad är miraklet med linfröoljan? Vet att den innehåller nyttigheter men för man?

http://www.nissebus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

GR

5 mars 2010 09:35

Tror inte det är så farligt. Hon behöver nog bara komma ut lite mer för att få upp aptiten. Gå som handhäst kan vara en bra idé. Gick själv som det i förra veckan och nu känner jag mig riktigt upplivad.

 
Ingen bild

Ivan

5 mars 2010 10:20

Om man heter Sol är det väl inte så konstigt att bli deprimerad denna vinter. Jag heter Ivan och jag tycker INTE om snö. Och då är jag inte ens skadad och behöver äta äcklig olja.

 
Ingen bild

Bisse

5 mars 2010 11:23

Inge kul att höra. Sol som det brukar stråla om. Hon vill såklart ut och busa och springa igen... kanske är hon bra till våren nu. Lycka till!

 
Viveca

Viveca

5 mars 2010 11:33

Ush vad tråkigt för Sol, men en svacka kan ju vara tillfällig.

Lite info om olika oljor (obs ett företag):
http://www.horsenature.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=35

Verkar som om det är mer av fleromättade fettsyror i den?

Hippocampus (forskningsbaserat, läs om fett som foder)
http://hippocampus.slu.se/hastens_foder/vaxande_hast/kraftfoder.cfm?Call=foder

Själv använder jag vetegroddolja(svindyr) hade majsgroddolja tidigare(billigare men lika bra) Har nu även infört Linfröolja och hoppas att Vildas mår bättre och kanske växer ut lite snabbare.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Maarit

Maarit

5 mars 2010 11:53

B-vitamin, finns i flytande form. Brukar göra susen för man och päls den här årstiden, nu när dom skall börja släppa en massa.

Tror som dom andra, hon behöver en uppgift och att få vara med. Vem gillar att vara sjuk?!

http://www.jemthagen.se

 
Gitte

Gitte

5 mars 2010 12:02

Tack för tipsen! Ska köpa B-vitamin också. Hon var brunstig för tio dagar sedan och försökte charma Neisti mest varje dag. Då glänste hon. Men hon har faktiskt börjat släppa päls redan nu och hon har mycket päls. Rena skäggiga damen. Det tar nog rejält med energi det också. Får börja promenera henne och träna in lite trick eller något som får upp livsgnistan och aptiten. Kanske Blossa kan bidra med några westerntrix!? Gå på vippbräda kanske.

http://www.nissebus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Blossa

5 mars 2010 15:32

Hon kanske vill följa med oss på kvällspromenad? Vi brukar ha väldigt trevligt. Vippbräda är för tunnisar. Svårt att få till rätta vipet i snön är det oxå. För övrigt släpper även vi ganska mycket (gul) päls just nu. Tror det har nåt med ljuset att göra. B-vitaminer ska ge extra styrka i pälsbytartider sägs det. F-n tro't, men Kraffts röda B-shots från Lantmännen i Hemse är riktigt smaskiga i krubban.

 
Ingen bild

Ivan

5 mars 2010 15:35

Astor, min lillebrorsa, har just varit hos veterinären som konstaterade att han lider av nån slags autistisk depression som gör att han spyr. Jag tror snarare det har med snön att göra. Själv vill jag bara dö.... Men veterinären ordinerade inandning av speciella lugnande feromoner som skulle få livet att se lite ljusare ut för den stackars katten. Kanske finns i hästförpackningar?

 
ylle

ylle

6 mars 2010 11:59

Vitamin B är oundgängligt i dessa pälsfällartider!!!! Granngårdens Shy Feeder är mycket aptitlig, antagligen finns det massor av socker i den?? Linfröoljan fick du ju svar på från Viveca...

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sol - 22 september 2020 16:37

Älskade Nissebus, det allra tuffaste beslutet fattades för några dagar sedan. Vi visste att detta var din sista sommar. 32 år är ett långt liv även för en tuff, stark och tålmodig islandshäst. När kroppen inte orkar och tänderna börjar ta slut. Då må...

Av Sol - 6 april 2020 07:28

Stallet är fortfarande vår trygga vrå och naturen börjar bli grön och skön. Nisse vinner fortfarande race - iallafall mot tvåbenta. 32 år och fortfarande spänst i ben och solsken i blick. Även med regntäcke på. ...

Av Sol - 20 mars 2020 08:00


En hjälpande hand behövs alltid i stallet och på turen. Hurtiga Humlan, Höken och maken ställer upp. Övervakade av Heba! ...

Av Sol - 20 mars 2020 07:55

Balansövningarna tränades såklart först på Nisse.

Av Sol - 20 mars 2020 07:53


Man kan träna balans och trick hälsar Freya.

Presentation

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Långritter
 Rida och bada
 Bromsar och mygg
 Ljuset, ljuset och ljuset!
 Semestertider

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards